, ,

Syntitehdas – tarinamaailma

Syntitehtaan logline eli yksi lause, jolla sarjan juoni tulee esiin on seuraava: Kuolleen Suomalaisen yritysjohtajan murhatutkimukset sysäisevät liikkeelle kokonaisen maailmanlaajuisen Syntitehtaan salaisuudet.

”Kuinka paljon rahalla saa moraalia?”

Yritysjohtaja yrittää raiskata, mutta hänet murhataan. Syyllinen voi olla todennäköisin, mutta vaihtoehtoja alkaa ilmaantua useampia mitä pidemmälle tutkimukset etenevät. Kuviin tulee myös kolmas taho, joka ei edusta ketään aiemmasta. Tämä salaperäinen taho puuttuu tapahtumiin kasvottomana ja vaikuttaen tavalla, jolla ei ole logiikkaa.

Syntitehdas jännitysdraamasarja on vahvasti väritetty Westworld ja Flashback tv-sarjojen viitoittamalla hengellä. ”Perus” rikosdraama alkaa pikkuhiljaa muuttamaan muotoaan kuten Twin Peaks aikoinaan. Tarinamaailma herättää muun muassa kysymyksen: ”Kuinka pitkälle rahan voima venyttää moraalin rajoja?”.

Agatha Christie meets Twin Peaks in Nordic Noir

Jännitysdraamasarjan dekkarimainen tyyli on hyvin Agatha Cristiemaista kerrontaa, mutta maagisia elementtejä syntyy kun tarinan päähenkilö amatöörietsijä Melinda Menander saa unien ja hyvin vahvan intuition kautta johtolankoja, jotka vievät hänet lähemmäksi syyllisten löytämistä. Nordic Noir taas nojaa pohjoismaiseen ympäristöön, jossa murha tapahtuu ja visuaaliseen kerrontaan, joka on jo hyvin tunnistettavissa pohjoismaisista tv-sarjoista kuten Silta.

Ohjaajan sanat

Jos halutaan saada uutta ja mielenkiintoista, on päästävä ravistelemaan asioita mitä pelkäämme. On löydettävä piilotetut perustarpeemme ja niistä kumpuavat kaksimoralistiset valheet. Niitä pitää saada riepoteltua ja höystettyä hurjimmalla mielikuvituksella. Näin synnytetään legendaarista draamaa.

Olen laatusarjojen ystävä, ja nautin mitä mielikuvituksellisempien sarjojen katsomisesta. Parhaissa sarjoissa piilee aina vahva symboliikka ja syvä merkitys. Parhaimmillaan tuo merkitys ja elokuvallisen ilmaisun kautta syntyvä oivallus on niin voimakasta, että se voimaannuttaa moneksi päiväksi ja saa maailman näyttämään olevan uusia mahdollisuuksia täynnä.

Syntitehdas on matka yhdestä murhamysteeristä kohti koko universumin syntylakeja ja jumaluutta käsitteleviä asioita. Menestynyt dekkarisarja on loistava pohja synnyttää elokuvallisin keinoin jotain syvempää kuin itse kirja. Jaksan harvoin innostua käsikirjoituksista, mutta tämän tiimin kanssa pääsimme luomaan yhdessä jotain, mihin haluan laittaa ihmisen arvokkainta asiaa, aikaa.

Haluan viedä dekkarin lukeneen katsojan yllättävään maailmaan, joka vetää maton alta. He eivät koskaan odottaneet miten kirjan pohjalta voidaan luoda tieteiselokuvaa hipova seikkailu, pysyen kuitenkin tyylillisesti Nordic Noir hengessä. Samalla tavalla upeat TV-sarjat Westworld ja Flashback ovat toteutettu. Sattumalta siinäkin lopulta on kyse ”jumalana” olemisesta samalla paljastaen ihmisyyden pimeitä puolia, tai tuoden todella vaikeasti pureskeltava syy tapahtumille.

Muistathan seurata meitä myös sosiaalisessa mediassa:

Facebook: https://www.facebook.com/Syntitehdas-1218693808195793/

Instagram: https://www.instagram.com/syntitehdas/

Twitter: https://twitter.com/Syntitehdastv

Snapchat: @syntitehdas

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *