, ,

Syntitehdas – mistä kaikki alkoi

Syntitehtaan tarina alkoi vuonna 2011, jolloin Heidi Roth alkoi kirjoittamaan fiktiivistä tarinaa amatöörietsijästä Melinda Menanderista. Heidi oli juuri irtisanoutunut markkinointispesialistin työstään eräästä suomalaisesta kansainvälistä liiketoimintaa tekevästä pörssiyhtiöstä. Intuitio oli kertonut jo pitkään muutoksen olevan tulossa.

Heidi kouluttautui mediatuottajaksi ja kiinnostui transmediasta keskeisenä ajatuksena rakentaa tarinamaailmoista sisältöä moneen formaattiin. Heidi päätti rakentaa itse tällaisia tarinoita, jotka jo käsikirjoitusvaiheessa tiedettiin soveltuvan moneen formaattiin.

Ensimmäisenä formaattina kirja

6.12.2013 Syntitehdas julkaistiin ensiksi e-kirjana ja sitten pokkariversiona. Heidi oli saanut paperille ideansa kansainvälistä kauppaa tekevästä hydrauliikkateollisuuden pörssiyhtiöstä, joka osoittautuukin oikeaksi Syntitehtaaksi. Ensimmäinen formaatti Syntitehtaan tarinamaailmasta oli syntynyt.

Kirjan julkaisun jälkeen Heidillä oli jo jatko-osan idea ja hän kävi ideaa miettimässä myös dekkarikirjailija Tapani Baggen dekkarikurssilla, mutta sitten tapahtui jotain joka jäädytti koko kirjoitusprosessin.

”Kirjoitin tarinan alkuun hyvin surullisen kohtauksen, jossa Melinda menettää vauvansa synnytyspöydälle”, Heidi kertoo ja jatkaa, ”Vähän ajan kuluttua tämä hirveä tragedia osui ystäväni kohdalle ja jäädyin. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun olin ennustanut kirjoituksien avulla jotain oikeasta elämästä ja se lamaannutti. Ajattelin, että olen jollain tapaa vastuussa tästä tapahtumasta, koska kirjoitin sen. Niinpä jätin Melindan tarinat vähäksi aikaa ja aloin kirjoittamaan uutta tarinaa”.

Edessä oli taas hyppy tuntemattomaan, tälla kertaa Thaimaahan, jossa Heidi kirjoittikin suurimman osan seuraavasta kirjastaan. Verivanat julkaistaan joulukuussa 2017.

Syntitehdas saa nyt uuden muodon ja tekijöitä otetaan lisää mukaan. Tarinamaailmaa laajennetaan, mutta pysytään edelleen dekkarin hengessä. Jännitysdraamasarjan ohjaajan luonnollinen valinta on Harri Haanpää, koska hän on kulkenut koko matkan Syntitehtaan alusta asti. Myös Mikko Löppönen on mukana projektissa. Yhdessä he lupaavat ottaa dekkarin parhaimmat palat ja jalostaa niistä tv-sarjan formaattiin sopivan tarinan.

”Näiden upeiden ihmisten kanssa työskentely on unelmien täyttymys”, Heidi kertoo ja kehuu miten paljon media-alan lahjakkuuksia Suomessa on. ”Tämän takia haluan myös käyttää markkinointiviestinnän ja digimarkkinoinnin ammattilaistaustaani tuodakseni heidän osaamistaan näkyväksi suuremmalle yleisölle”, Heidi kertoo ideasta tehdä tuotannosta täysin läpinäkyvää ja seurattavaa sisältöä nettiin. ”Haluan myös antaa osaltani vinkkejä kaikille luovan alan tekijöille kuinka markkinoida nykyaikana taidetta ja elämyksiä verkossa. Haluan, että tästä projektista on apua mahdollisimman monelle ihmiselle. Niin kuin dekkareissanikin, haluan, että hyvät tyypit voittavat lopulta”.

Lisää Syntitehdas-kirjan syntymisestä voit lukea Heidin omilta sivuilta: www.heidiroth.fi
Lisää Dreammillistä: www.dreammill.fi 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *